SNUFFELSOFT: 
   technische hulp als je programma niet start

 

 

Laatste aanpassing na CST beurs van 2005 

Mijn programma's zijn gemaakt in Visual Basic 6.0 en Windows 2000. Windows 2000 en xp moeten niet aangepast worden en draaien de programma's perfect.  

Minder recente  besturingssystemen ( Win95 of 98) vragen een upgrade van enkele dll-files. Dat komt o.a. omdat ze geen vbrunfiles 6.0 bezitten. (bestanden om vb visual basic 6.0 programma's te laten werken). Soms krijg je de melding dat er geen MSVBVM60.dll te vinden is.  

Voor oudere computers heb je Visual Basic Run files nodig (dll files). Ik heb die nu in de setup van de nieuwe tafeltrainer gestopt. Download heel volgend programma door op het onderstaande blauwe mannetje te klikken. Sla het op , open de map, je ziet setup staan, dubbelklik en installeer.

Je kunt ook alleen de vbrunfiles alleen downloaden want die kunnen zelfs op een diskette gezet worden .  Je kunt het ook nalezen op de site van Microsoft

 http://www.microsoft.com/downloads/release.asp?ReleaseID=12704

Aanpassing 4 juni 2002
Bij het afsluiten kreeg iemand een melding bij Win98 dat een bestand MScomtctl.ocx niet geregistreerd is . Wat heb ik toen gedaan op school?

Je klikt op volgend mannetje , neemt hier het bestand MScomtctl.ocx   dat niet in Win 98 zit maar wel in Win2000 en Win Xp en zet het op een diskette.
Steek de diskette in de computer met WIN98, klik op diskettespeler A en sta op het bestand MScomtctl.ocx, rechts klikken en kopiŽren. 
Ga nu via "deze computer" of de Verkenner naar de C schijf en dubbelkik op de map Windows. Klik op de woorden: "bestanden weergeven". 
Ga nu naar de map System en klik weer op de woorden: "bestanden weergeven" . Zet je cursor , klik rechts en plak het gekopieerde bestand in deze System map. 

Het afsluiten van het programma geeft geen foutmelding meer.

          als je geen winzip hebt, haal je dat hier